Anksiyete Bozuklukları

Bir öğrenci çalışmış olmasına rağmen sınava girdiğinde zihninin aniden boşaldığını fark eder. Bir oyuncu sahneye çıktığında heyecandan kasıldığını hisseder. Biri her telefon çaldığında kötü bir haber alacakmış gibi hislere kapılır. İşte bunlar hep anksiyete (kaygı) bozukluklarının özellikleridir. Yoğun kaygı ve bulantı hali, kasılmalar, donakalmalar, devamlı olabileceklerin en kötüsüne odaklanmak genellikle şikayet edilen durumlardır.

Böyle durumlarda anksiyetenizi kontrol edememek işleri içinden çıkılamaz bir hale sokabilir. Çoğu zaman olabileceklerin en kötüsünün gerçekleşebileceği korkusu, söz konusu olayın gerçekleşmesi ihtimalini güçlendirir. Üstelik kaygılandığımızda verdiğimiz tepkiler (sesin kısılması, titreme, uykusuzluk, tahammülsüzlük, devamlı kötü bir şey olacak hissi) zamanla kalıcı hale gelebilir.

Üstelik bu psikolojik ve fizyolojik tepkiler insan ilişkilerimizi ve sosyal hayatımızı etkileyebilir. Yaşam standardınızı yükseltmek ve kaygınızla baş etmek için harcadığınız enerjiyi hayattan daha fazla doyum aldığınız şeylere ayırabilmek için uzman bir terapistten rehberlik almak son derece önemlidir. Elbette her anı ama özellikle hassas zamanları kimlerden, nasıl destek alarak geçirdiğiniz hayatınızın geri kalanına ciddi etkide bulunabilir.

Bu yüzden terapistinizi seçerken dikkatli davranmanız gerekir.

Unutmayın her yol engebelidir, önemli olan engelleri en az hasarla aşarak istediğimiz amaca, hala onu arzuluyorken ulaşabilmektir.

Siz de anksiyetenizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız hastanemize gelebilir ve ücretsiz ön görüşme fırsatımızdan yararlanabilir ve durumunuz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.